Nieuws/Entertainment
1995733682
Entertainment

Imanuelle Grives in Belgische gevangenis

Actrice Imanuelle Grives is opgepakt in België, dit bevestigt haar advocaat mr. Koen Vaneecke aan De Telegraaf. Gazet van Antwerpen meldt dat Imanuelle verschillende soorten drugs bij zich had en dat er tijdens een huiszoeking bij een door haar gehuurde Airbnb-locatie nog meer gevonden is.

Tijdens een controle bij de ingang van Tomorrowland werd ontdekt dat zij verdovende middelen bij zich had. „Ze had hoeveelheden van verschillende soorten soft- en harddrugs bij zich die de gebruikershoeveelheden overschreden”, laat Stéphanie Chomé van het Belgische OM weten aan de krant. Ze voegt daar aan toe: „Tijdens een huiszoeking op haar verblijfsplaats (een Airbnb, red.) werd nog meer aangetroffen.”

Experiment voor nieuwe rol

Imanuelle’s advocaat, Koen Vaneecke, zegt dat de actrice die onder andere bekend is van de film Alleen Maar Nette Mensen, bezig is met de voorbereiding voor een nieuwe rol en dat dit een uit de hand gelopen experiment is.„Ik vond het eerst ook een onwaarschijnlijk verhaal, maar ze wilde zich echt voor een nieuwe film inleven in haar rol als drugshandelaar. Ze wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat en welke spanning erbij komt kijken.”

Domme actie

Dat liep echter niet volgens plan. „Ze heeft er niks van gebakken en is betrapt. Ze beseft nu ook dat het een hele domme actie is geweest. Maar we moeten dit verhaal zeker nuanceren. Ik doe veel drugsgerelateerde zaken, maar dit is toch echt een ander geval. Ze is geen standaard drugshandelaar of iemand die verslaafd is.”

De actrice is voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijft voorlopig tot vrijdag vastzitten. „We hopen maar dat de rechter haar verhaal ook aannemelijk vindt. We moeten eerst vrijdag afwachten, maar hopelijk zal het straks allemaal meevallen.”