Nieuws/Entertainment
1995824
Entertainment

Black Panther leidt nominaties Movie Awards

De actiefilm Black Panther en de serie Stranger Things hebben de meeste nominaties ontvangen voor de MTV Movie Awards. Black Panther maakt kans op zeven beeldjes, waaronder beste film, beste duo, beste held en beste schurk. Stranger Things is met zes nominaties de serie met de meeste kansen, maakte MTV donderdag bekend.

Andere films die hoge ogen gooien zijn Star Wars: The Last Jedi, IT (de kwade clown is genomineerd als beste schurk), Avengers: Infinity War en Wonder Woman. De MTV Movie Awards worden sinds 1992 uitgereikt aan grote publieksfavorieten. De kijkers van de zender mogen de komende weken stemmen wie de prijzen in ontvangst zouden moeten nemen; de uitreiking is half juni.

De prijs kent veel opmerkelijke categorieën. Zo zijn er geen prijzen voor acteur of actrice, maar slechts een genderneutraal beeldje voor ‘beste acteerprestatie’. Andere opvallende prijzen worden uitgereikt aan de beste kus, het beste duo, beste gevecht en beste ‘scenesteler’.

In de categorie beste zoen is onder meer de kus tussen Simon (Nick Robinson) en zijn vriendje genomineerd in de populaire gay-film Love, Simon. Zij nemen het onder meer op tegen het liefdeskoppel uit de actiefilm Ready Player One van Steven Spielberg. In de categorie beste ‘scenesteler’ neemt komiek Tiffany Haddish, die in de film Girls Trip orale seks demonstreert met een grapefruit, het onder meer op tegen het olijke rotsmonster Korg in Thor: Ragnarok.