Nieuws/Entertainment
1996274039
Entertainment

Piers Morgan: Harry en Meghan, jullie hebben je zin

Na explosief interview oproep viraal op Twitter: ’Schaf Brits koningshuis af’

Het was vooraf al duidelijk dat het een fikse klap in het gezicht zou zijn voor het Britse koningshuis; het interview dat Harry en Meghan aan Oprah gaven en dat zondagavond uitgezonden werd. Nu het met beschuldigingen van racisme en ontboezemingen over zelfmoordneigingen nog erger uitpakte dan verwacht, gaat op Twitter dan ook een hashtag viraal die oproept tot het afschaffen van het Britse koningshuis.

Hilariteit is er ook om de oproep: het woord ’monarchy’ is immers onjuist gespeld als ’monarcy’. Toch was de fout geschreven hashtag maandag trending in Engeland en duikt deze ook bij Nederlandse Twitteraars op: abolishthemonarcy, ofwel: schaf de monarchie af. Met name het vermeende racisme waarvan Meghan ’iemand’ in het Britse koningshuis beschuldigde, blijkt aanjager van de oproep te zijn, maar ook het schandaal rond prins Andrew en zijn banden met Epstein komt een aantal keer voorbij.

Al worden er niet veel inhoudelijke argumenten gegeven, de oproep mag na het gewraakte interview niet als een verrassing komen. Het is dan ook criticaster van Harry en Meghan Piers Morgan die het koppel met enig sarcasme feliciteert met ’hun missie’. „#AbolishTheMonarcy is trending. Gefeliciteerd Meghan en Harry, jullie missie is volbracht.” Eerder stelde hij al dat ’Harry wil dat Amerika en de rest van de wereld zijn eigen familie, de monarchie en thuisland haat’.

Toch zijn er ook voorstanders die zich onder dezelfde hashtag laten gelden, eveneens eerder met sentiment dan met argumenten. „Wij komen eraan om de Queen en de Royal Family te beschermen tegen degenen die de monarchie willen afschaffen.”