Nieuws/Entertainment
1996774
Entertainment

Dierenrechtenorganisatie woest op Katy Perry

Cassandra Koenen, het hoofd van een van ’s werelds bekendste dierenrechtenorganisaties World Animal Protection, is allerminst blij met het bezoek, en de daarbij behorende posts op sociale media, van Katy Perry aan een wildlife-opvangcentrum in Mexico.

„Zo’n opvangcentrum waar Katy geweest is, is hartstikke nep. Zij willen alleen maar scoren door bekende mensen met leeuwtjes of tijgertjes te laten poseren, maar in werkelijkheid doen ze niets goeds voor de dieren”, vertelt Koenen aan The Blast. „Als je een selfie kunt maken met een wild dier, dan klopt er toch iets niet? Hoeveel likes zo’n post op sociale media ook krijgt, het is fout.”

Katy Perry is niet de enige celeb die foto’s van zichzelf liet maken in het opvangcentrum. Ook Demi Lovato, Kendall Jenner en Khloé Kardashian lieten zich vereeuwigen met de dieren. Koenen is er razend over: „De liefde voor het maken van selfies is kennelijk belangrijker dan het belang van de dieren en hoe zij leven. ’s Werelds meest iconische dieren worden nu misbruikt voor hun sociale media, terwijl de beesten hieronder lijden, dat moet stoppen. Wat mij betreft komt hier nooit meer een bekend persoon om foto’s te maken in hun eigenbelang.”