Nieuws/Entertainment
1997018615
Entertainment

Woede: Andrew betuigt China in naam van Queen steun tegen coronavirus

De steun van prins Andrew hoeven de Chinezen niet

De steun van prins Andrew hoeven de Chinezen niet

De Chinese ambassadeur in Londen, Liu Xiaming, heeft op sociale media voor opwinding gezorgd door bekend te maken dat hij prins Andrew voor een nieuwjaarsbezoek heeft uitgenodigd en ontvangen.

De steun van prins Andrew hoeven de Chinezen niet

De steun van prins Andrew hoeven de Chinezen niet

Liu Xiaming meldde bovendien dat de hertog van York een boodschap had overgebracht van zijn moeder, koningin Elizabeth aan president Xi Jinping en het Chinese volk. „Op het kritieke moment van de strijd tegen het coronavirus, betuig ik mijn oprechte medeleven met het Chinese volk en bid ik voor de snelle controle en overwinning over het virus”, zou de boodschap van de Queen luiden.

Dat Andrew de boodschapper was wekte woede en verbazing. Hij zou immers geen officiële taken meer uitvoeren, en daar leek het nu wel op, zo signaleerden ook de Britse media dit weekeinde. Hij kwam bovendien niet alleen naar de residentie van de ambassadeur maar werd vergezeld door ex-vrouw Sarah, dochter prinses Beatrice en haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi. Dat bleek uit de foto die Liu Xiaoming na afloop plaatste op Twitter.

„Hun enthousiasme voor China en hun bijdrage aan de betrekkingen tussen China en het VK worden zeer op prijs gesteld”, aldus de ambassadeur in het fotobijschrift.