Nieuws/Entertainment
1997646
Entertainment

Première in 80 zalen voor ’engste horrorfilm’

Toni Collette speelt de hoofdrol in Hereditary

Toni Collette speelt de hoofdrol in Hereditary

Hereditary, die door critici en fans ’de engste horrorfilm van het jaar’ is gedoopt, krijgt in Nederland een zeer bijzondere première. Voor het eerst in de geschiedenis beleeft een horrorfilm een landelijke lancering in ruim tachtig bioscopen.

Toni Collette speelt de hoofdrol in Hereditary

Toni Collette speelt de hoofdrol in Hereditary

De première vindt plaats op vrijdagavond 8 juni en valt samen met de Amerikaanse release van de film. Dat maakte distributeur Splendid Film vrijdag bekend. Hereditary, met in de hoofdrollen Toni Collette, Gabriel Byrne en Ann Dowd, gaat over een vrouw die cryptische en steeds verontrustender geheimen over haar voorouders ontdekt.

De film beleefde eerder dit jaar de wereldpremière op het filmfestival Sundance in de VS. Het gezaghebbende blad The Hollywood Reporter meldt in een recensie dat de film ’twee ademloze uren van escalerende terreur biedt zonder ook maar één moment te verslappen’.

Huilend en gillend

Volgens berichten in de Amerikaanse media zouden bezoekers huilend en gillend de zaal uit zijn gerend bij de film. Een ooggetuigenverslag van een vertoning op Sundance meldt dat het gegil in de bioscoop bijna net zo angstaanjagend was als wat er op het scherm te zien was.

Hereditary draait vanaf 14 juni in heel Nederland in de bioscopen.