Nieuws/Entertainment
1998860
Entertainment

Kate Winslet voelt zich ongemakkelijk bij te veel bloot

Kate Winslet

Kate Winslet

Kate Winslet vindt het erg ongemakkelijk dat de meeste actrices kiezen voor weinig verhullende kleding op de rode loper. De actrice krijgt zelf liever aandacht door een interessant gesprek, in plaats van door een sexy uiterlijk of door veel bloot te laten zien.

Kate Winslet

Kate Winslet

„Ik voel me gewoon niet op mijn gemak als ik vrouwen zie die zich presenteren op een manier die duidelijk tot doel heeft dat anderen naar hen staren”, legt Winslet uit aan Daily Mail. „Als ik een kamer inloop, hoop ik een interessant gesprek met mensen te kunnen hebben. Het kan me helemaal niets schelen of mensen naar me kijken of niet. Sterker nog, als ik naar een feest ga, vind ik het natuurlijk fijn om er leuk uit zien, maar ik wil niet te veel aandacht.”

Volgens de actrice heeft ze die bescheidenheid te danken aan haar vorige jaar overleden moeder. „Mijn moeder zei altijd: ’Ik houd niet van uitslovers, dus kleed je zo ook niet alsjeblieft.’ Zelfs na Titanic vroeg ze me steeds om niets aan te trekken waarmee ik veel aandacht zou krijgen.”