Nieuws/Entertainment
2001254059
Entertainment

Paul de Leeuw verlaat RTL

RTL en Paul de Leeuw gaan, op initiatief van De Leeuw, per 14 oktober aanstaande uit elkaar. Dit is een jaar eerder dan beide partijen eerder overeengekomen waren, maakte RTL donderdag bekend.

De presentator en het mediabedrijf hebben de intentie uitgesproken om op projectbasis te blijven samenwerken. Voorlopig is De Leeuw sowieso nog te zien als presentator van Ranking The Stars en als jurylid bij Holland’s Got Talent.

„De afgelopen tijd is er bij mij een sterke drang ontstaan om zonder verplichtingen na te denken over mijn toekomst”, stelt De Leeuw in een toelichting. „Ik ben op het punt gekomen in mijn carrière dat ik reflectie en verdieping zoek. Ik vraag me steeds vaker af of er nog plek is voor mijn manier van tv maken. Er zijn nog zoveel andere manieren om mijn talent in te zetten. Om dat te onderzoeken wil ik onafhankelijk van welke partij dan ook en met andere makers in gesprek. Ik ben blij dat RTL mij die ruimte gunt.”

RTL-directeur Peter van der Vorst zegt respect te hebben voor het verzoek van De Leeuw en spreekt de intentie uit in de toekomst meer programma’s samen te blijven maken. De Leeuw is op dit moment ook te zien in het theater met een liedjesvoorstelling met Simone Kleinsma.