Nieuws/Entertainment
200235
Entertainment

Kloosterman wordt Nederlands gezicht PETA

Acteur en model Miro Kloosterman wordt het eerste Nederlandse gezicht van dierenrechtenorganisatie PETA. Hiermee sluit hij zich aan bij een lange rij internationale sterren die zich inzetten voor de organisatie, zoals Paul McCartney, Joaquin Phoenix, Pamela Anderson en Elizabeth Berkley.

Dat hebben zijn agent ArtistMan en PETA donderdag bekendgemaakt. Kloosterman is onder meer bekend uit de soapserie GTST en van de titelrol in de musical The Bodyguard. Hij presenteert zich deze week als ambassadeur van PETA in de nieuwe campagne van de organisatie.

De acteur maakte vier jaar geleden de stap naar veganisme en merkte naar eigen zeggen het een groot verschil maakte in hoe hij zich voelt. Daarnaast is hij het niet eens met de wijze waarop dieren in de intensieve vlees-, ei- en zuivelindustrie worden behandeld, en hij wilde niet bijdragen aan hun lijden.

Niet meer terug

“Ik heb me nooit gezonder of sterker gevoeld dan nu ik vegan ben”, stelt Kloosterman. “Of je nu je gezondheid wil verbeteren, dierenlevens wil redden of het milieu een handje wil helpen: ik spoor iedereen aan om eens te proberen om dertig dagen dierlijke producten van je bord te laten. Mijn gok is dat je niet meer terug wilt.”

PETA zegt met twee miljoen leden en sympathisanten wereldwijd de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld te zijn. De internationale organsatie geeft brede voorlichting over dierenmishandeling en promoot bij beleidsmakers het recht van dieren om met respect te worden behandeld. PETA is tegen elke vorm van dierproeven, bio-industrie, het eten van dierlijke producten, jacht of het gebruik van dieren voor vermaak of als kleding.