Nieuws/Entertainment
2002927
Entertainment

Waylons Outlaw in ’em moet het afleggen

Met zes tienen naar eindronde It Takes 2!

Eva Cleven tijdens de finale van It Takes 2

Eva Cleven tijdens de finale van It Takes 2

FunX-dj Eva Cleven en YouTuber Dionne Slagter staan in de eindronde van It Takes 2. Jörgen Raymann en acteur Leo Alkemade kregen zaterdagavond te weinig punten van de publieksjury om nog kans te maken op de winst in de duettenshow die zeven weken geleden begon met negen BN’ers.

Eva Cleven tijdens de finale van It Takes 2

Eva Cleven tijdens de finale van It Takes 2

Eva Cleven zong zichzelf naar de finale met drie tienen voor haar duet Wereld zonder jou met gastartiest Tino Martin. Met haar eigen prof Romy Monteiro scoorde Eva daarna nogmaals drie tienen van de jury met het duet I Have Nothing. Dit is volgens Romy het moeilijkste liedje uit het repertoire van Whitney Houston. Eva gaat met het hoogst denkbare aantal punten naar de eindronde.

De jury reageerde enthousiast. „Ik weet niet wat ik hoor”, zei Gerard Ekdom en ook Angela Groothuizen was lovend. „Ik krijg vaak kippenvel als ik jou hoor. Dit is een belachelijk moeilijk nummer met veel instinkers, het is heel bijzonder.” Jurylid Ronnie Flex noemde Eva’s optreden alweer ’het beste toe nu toe’.

Gevarenzone

Dionne Slagter haalde de eindronde dankzij de publieksjury die de vlogster 63 punten van de 100 gaf. Eerder op de avond kreeg ze drie tienen voor het duet Sign of the Time dat ze zong met haar prof, Di-rect- zanger Marcel Veenendaal. Het songfestivalduet Outlaw In ’Em, dat ze later zong met gastartiest Waylon, leverde haar een 9,5 op van zowel Angela als Ronnie en een 10 van Gerard.

Prof Trijntje Oosterhuis zag hoe haar beide kandidaten Leo Alkemade en Jörgen Raymann niet meer uit de gevarenzone kwamen. „Ik vond het een feest. We gaan elkaar nog zeker vaker zien en we blijven zingen”, zei Trijntje. Met Leo zong ze eerder op de avond The A Team van Ed Sheeran en met Jörgen zong ze Can’t Take My Eyes off You in duet.