2003331
Entertainment

Songfestival op radio en televisie in VS

De finale van het Eurovisiesongfestival wordt volgende week ook in de Verenigde Staten uitgezonden, op zowel radio als televisie.

De songfestivalfinale is voor Amerikaanse liefhebbers live te zien via Logo. De televisiezender van Viacom die zich richt op de LHBT-gemeenschap in de VS doet dit voor het derde jaar achtereen, zowel op televisie als online via een streaming. Ross Mathews en Shangela, bekend van RuPaul’s Drag Race, verzorgen het commentaar.

Dit weekend maakte de EBU, de organisatie van het Eurovisiesongfestival, bekend dat de finale op zaterdag voor het eerst ook op radiozender WJFD wordt uitgezonden. WJFD in Massachusetts is het grootste Portugese radiostation buiten Portugal en het enige radiostation dat in Noord-Amerika in de Portugese taal uitzendt.

De Amerikanen krijgen dinsdag en donderdag niet de halve finales voorgeschoteld. Of Waylon ook in Amerika te zien en te horen zal zijn met zijn in Nashville gemaakte nummer Outlaw In 'Em wordt donderdag duidelijk tijdens de tweede halve finale. Dan moet hij een plekje zien te bemachtigen in de finale.