Nieuws/Entertainment
2008784562
Entertainment

Melissa Etheridge hoopt dat overleden zoon nu rust heeft

Melissa Etheridge

Melissa Etheridge

In een interview met het Amerikaanse programma Today With Hoda And Jenna heeft Melissa Etheridge laten weten het nog altijd zwaar te hebben met het overlijden van haar 21-jarige zoon Beckett. Hij overleed in mei aan de gevolgen van een overdosis drugs. Toch probeert de zangeres positief te blijven.

Melissa Etheridge

Melissa Etheridge

„Onze familie is enorm close met elkaar, de liefde die we voor elkaar voelen sleept ons er doorheen. Daarbij ben ik niet de enige ouder die een kind is verloren aan een verslaving. Het is een enorme opgave, maar ergens ben ik ook ’blij’ dat hij geen pijn meer hoeft te lijden”, aldus Melissa.

Ze vervolgt: „Natuurlijk missen we Beckett vreselijk. Maar mijn vrouw en ik, en onze drie andere kinderen, blijven dicht bij elkaar staan en voelen dat zijn ziel bij ons is. Elke dag is er eentje en we doen alles stapje voor stapje, zolang we maar samen zijn.”

Etheridge sprak zich ook uit over haar stichting, die ze in het leven heeft geroepen om onderzoek te laten doen naar de oorzaken en gevolgen van drugsverslaving. „Het is gigantisch, elk jaar verliezen we zo’n 150.000 mensen aan deze verslaving. Het heeft mij heel erg geholpen om deze stichting op te zetten en hoewel we nog niet zo lang geleden begonnen zijn, gaat het al hartstikke goed. Wat wij willen bereiken is inzicht krijgen in een verslaving, om daar uiteindelijk iets aan te kunnen doen.”