Nieuws/Entertainment
2008935133
Entertainment

Ali B: Nederland heeft onuitputtelijke bron aan talent

Ali B

Ali B

Ali B heeft al heel wat jury- en coachervaring op de Nederlandse televisie maar was desondanks toch weer verrast door wat hij zag in zijn eerste seizoen Holland’s Got Talent. „Ik ben echt zo onder de indruk van de hoeveelheid talent die we in Nederland hebben. Het is onuitputtelijk”, zegt de theatermaker en muzikant tegen het ANP.

Ali B

Ali B

„Ik dacht dat ik alles had gezien. Ik was vooraf ook een beetje sceptisch eerlijk gezegd”, vertelt Ali. De rapper, die dit seizoen invalt voor Dan Karaty, liet het daarom zonder verwachtingen allemaal op zich afkomen. Het verwonderde hem vervolgens toch. „Je ziet ook van die rare vogels voorbij komen maar het talent voert echt wel de boventoon.”

„Dit zijn mensen die hun talent hebben ontwikkeld in eigen huis of dorp en daar tot nu toe weinig erkenning voor kregen. Ze verdienen een podium”, vindt Ali. „Ik wil bijna m’n eigen podium afstaan aan die gasten”, zegt hij onder de indruk van alles wat hij zag.

Veilig

Door de coronacrisis moest er wel worden gesleuteld aan het format om alles veilig te houden. Zo kijkt het publiek vanaf een andere locatie mee. Met camera’s en microfoons krijgt het talent en de jury toch mee wat een act met het publiek doet. „Dat hebben ze fenomenaal gedaan. Het voelt gewoon als vanouds”, zegt Ali.

Holland’s Got Talent is geenszins te vergelijken met de andere talentenjachten waarin hij opereerde. „Hier valt af en toe geen touw aan vast te knopen. Je mag het ook niet eens vergelijken”, vindt hij. „Basketbal en voetbal lijken nog meer op elkaar dan Holland’s Got Talent op de andere talentenshows. Ja, ik had wel weer een knop voor me maar nu met een omgekeerde functie. Dat ging meteen goed hoor”, lacht hij. „Ik leer snel.”