Nieuws/Entertainment
2017513127
Entertainment

Dit doen Kim en Kanye na indrukwekkende film

Kim Kardashian West en Kanye West

Kim Kardashian West en Kanye West

Kim Kardashian en Kanye West waren zo onder de indruk van Just Mercy, dat ze meer mensen de kans willen geven de film te zien. Het echtpaar is van plan door de hele Verenigde Staten bioscoopzalen af te huren en de kaartjes te verloten.

Kim Kardashian West en Kanye West

Kim Kardashian West en Kanye West

Just Mercy vertelt het waargebeurde verhaal van Bryan Stevenson, oprichter van het Equal Justice Initiative. Die organisatie staat gevangenen bij die zelf geen goede advocaten kunnen betalen. De film volgt Stevenson, gespeeld door Michael B. Jordan, tijdens zijn eerste rechtszaak, die van de ten onrechte veroordeelde Walter McMillian (Jamie Foxx).

Kardashian werkt voor de bioscoopactie samen met Represent Justice, een organisatie van een van de producenten van de film. De realityster heeft zich de laatste twee jaar geregeld ingezet voor gevangenen en zorgde er samen met een juridisch team voor dat een aantal van hen weer op vrije voeten kwam. Het ging daarbij meestal om mensen die veroordeeld waren voor relatief kleine vergrijpen die daar erg lange straffen voor hadden gekregen.

Kardashian is vorig jaar begonnen aan een rechtenstudie en wil, net als haar vader Robert Kardashian, advocaat worden.