Nieuws/Entertainment
2017541
Entertainment

Olivia Lonsdale speelt in martial arts-film

Olivia Lonsdale

Olivia Lonsdale

Actrice Olivia Lonsdale speelt de hoofdrol in de nieuwe televisiefilm Free Fight. Zij is in de film, waarin mixed martial arts en Braziliaanse jiujitsu een belangrijke rol spelen, te zien naast acteurs Chiem Vreeken (Voetbalmaffia) en Aleksej Ovsiannikov. De acteurs spelen twee broers die ieder op hun eigen manier omgaan met het plotselinge verlies van hun moeder.

Olivia Lonsdale

Olivia Lonsdale

De opnames zijn van start gegaan, maakte producent IJswater Films woensdag bekend tijdens het festival van Cannes. Free Fight wordt geregisseerd door de jonge filmmaker Sven Bresser, die eerder bekroond werd voor zijn HKU-eindexamenfilm. Hij schreef het scenario samen met Saar Ponsioen, die vorig jaar een Studenten Oscar won met het door haar geschreven Grijs is ook een kleur.

Olivia Lonsdale brak door met haar rol in de clip Drank & Drugs. Daarna was zij te zien in veelgeprezen films als als Prins, Monk en Geen koningen in ons bloed.

Free Fight, die wordt gemaakt in de NPO-serie Onenightstand, gaat in september in première op het Nederlands Film Festival en zal daarna bij de NPO te zien zijn.