Nieuws/Entertainment
201954245
Entertainment

’Zaak William en Catherine is zinloos’

Het glamourblad Tatler noemt de zaak die prins William en zijn vrouw Catherine tegen het blad heeft aangespannen ’niet zinvol’. Dat melden Britse media. Kensington Palace dreigde zondag met juridische stappen als Tatler een groot verhaal over Catherine niet van het internet haalt.

„Het verhaal bevat een hele reeks onnauwkeurigheden en valse voorstellingen, die voor publicatie niet aan Kensington Palace zijn voorgelegd”, aldus het kantoor van William en Catherine. Ook werd er nadrukkelijk gevraagd aan de Britse media om geen aandacht te geven aan het verhaal. In tegenstelling tot dat verzoek, schreven de tabloids er de afgelopen dagen juist volop over.

Nu bevestigt Tatler zelf ook dat er wel degelijk juridische stappen zijn genomen door de royals. „We kunnen bevestigen dat we correspondentie hebben ontvangen van advocaten die optreden voor de hertog en de hertogin van Cambridge en denken dat het niet zinvol is”, laat het blad kort maar krachtig en vol vertrouwen weten.

Het gewraakte verhaal gaat over het feit dat Catherine boos zou zijn omdat prins Harry en Meghan een stap terug hebben gedaan. Ook noemde het blad Catherine ’gevaarlijk dun’ en speculeerde het blad dat de band tussen Catherine en Meghan niet goed zou zijn.

Hoofdredacteur Richard Dennen verdedigde eerder in de week het door Anna Pasternak geschreven portret van ’Kate’, zoals de hertogin consequent wordt genoemd. Het paleis wist dat het op komst was, maar weigerde zelf medewerking.