Nieuws/Entertainment
2020205
Entertainment

Probleemloze laatste repetitie Waylon

Ook de laatste repetitie van Waylon in aanloop naar de halve finale van het Eurovisiesongfestival verliep donderdagmiddag probleemloos. Het was de vijfde keer dat de Outlaw In 'Em-zanger optrad op het enorme podium in de Altice Arena in Lissabon. Na de laatste noot barstte een daverend applaus los in de zaal en dankte Waylon het publiek met een welgemeend 'thank you!'.

Na de laatste doorloop van de show begint het lange wachten tot het moment suprême donderdagavond, wanneer de Europese tv-kijkers hun stem uitbrengen op hun favoriete acts tijdens de live-uitzending van de kwalificatieronde. Achttien artiesten presenteren zich in de twee uur durende show aan het internationale miljoenenpubliek. De tien acts met de meeste punten gaan door naar de finale op zaterdag.

Waylon staat als achtste op het programma. Hij neemt het op tegen onder anderen het trio Doredos uit Moldavië en Alexander Rybak, die uitkomt voor Noorwegen. Allebei grote favorieten voor een finaleplaats, volgens de bookmakers. Rybak won in 2009 met het nummer Fairytale al eens het liedjesfestijn. Andere populaire tweede halvefinalisten zijn Zweden, Oekraïne en Polen. Waylon stond donderdagmiddag bij de bookmakers op een negende plaats tussen zijn concurrenten uit de tweede halve finale, net genoeg voor een ticket voor zaterdag. Voor de winst op het 63ste Eurovisiesongfestival geldt Cyprus als favoriet, gevolgd door Noorwegen en Israël. Nederland staat bij de bookmakers op de 22e plaats in de ranglijst.