Nieuws/Entertainment
2021381
Entertainment

Altice Arena vol voor tweede voorronde

Voor de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival is de enorme Altice Arena in Lissabon volgestroomd met bont uitgedoste songfestivalfans. Er zijn liefhebbers uit alle hoeken van het continent en ook Nederland is goed vertegenwoordigd.

Tussen de kleurrijke stroom toeschouwers met een kaartje voor de voorronde schittert een hoop rood-wit-blauw en oranje. Groepen vrienden die een voorliefde delen voor het festijn en als het even kan elk jaar naar het spektakel afreizen voeren de boventoon. Zoals de songfestivalvriendenclub, afkomstig uit alle hoeken van het land, die getooid met een enorme Nederlandse vlag, oranje pruiken en vlaggetjes op hun wangen in de rij voor de arena staan. Natuurlijk hopen ze op winst voor de nationale inzending Waylon, maar ze komen voor het songfestival als geheel.

Even verderop staan een paar AVROTROS-medewerkers op de valreep de Outlaw In ’Em-zanger nog wat te promoten. Ze delen sjaaltjes uit met de naam van de act en het bij bijbehorende land. Ze vinden gretig aftrek. „Wel flink mee zwaaien hé, straks tijdens de show”, geeft een van de uitdelers mee aan een kleurrijke groep fans, die aan hun uitdossing te zien voor Zweden zijn.