Nieuws/Entertainment
2021717
Entertainment

Cornald Maas: ik ga trillend bijkomen

De spanning was te snijden na de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Commentator Cornald Maas vreesde zelfs heel even dat Waylon niet meer zou worden genoemd in het rijtje van finalisten. „Ik ga trillend bijkomen”, zei Cornald nadat The Netherlands als laatste in de opsomming werd genoemd.

„Ik dacht even weer ’Nee!’, maar gelukkig en terecht zijn we wel door naar de finale, anders was het best een moeilijk verhaal geworden”, reageerde Cornald in de talkshow Pauw. Dat Nederland als hekkensluiter werd genoemd past in een traditie. Ook Anouk en Douwe Bob hoorden pas op het laatste moment dat ze zich hadden geplaatst voor de finale, herinnert Cornald zich.

De songfestivalcommentator noemt het rechtvaardig dat landen als San Marino, Rusland, Azerbeidzjan en Griekenland eruit liggen. Normaliter zijn dit landen die elkaar punten toeschuiven, zei hij. De finale ligt nog totaal open, zegt Cornald. Hij noemt Frankrijk, Duitsland en Cyprus als grote kanshebbers en denkt dat Waylon zaterdag in de finale in de top 10 eindigt.