Nieuws/Entertainment
2023503615
Entertainment

99-jarige wandelende Britse veteraan op weg naar nummer 1-hit

De 99-jarige Britse Tom Moore scoort niet alleen een enorme hit met zijn wandelactie voor het goede doel. De veteraan, die in zijn achtertuin al bijna 25 miljoen bij elkaar liep voor de Britse zorg, is hard op weg een nummer 1-hit te scoren in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt The Official Charts Company, die de Britse hitlijsten samenstelt, zondag.

Moore is naast Michael Ball en het NHS Voices of Care Choir te horen op een cover van You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers. Het nummer, waarvan de opbrengst volledig naar de NHS gaat, is in 48 uur bijna 36.000 keer gedownload. Daarmee ligt de cover qua verkopen voor op Blinding Lights van The Weeknd, de huidige nummer 1 in de Britse hitlijsten.

De nieuwe hitlijst wordt vrijdag bekendgemaakt. Tot die tijd kan er nog veel gebeuren geeft The Official Charts Company toe. Maar mocht het Moore lukken om The Weeknd en andere concurrenten voor te blijven, scoort hij vlak voor zijn 100e verjaardag zijn eerste nummer 1-hit. De veteraan, de diende in India, Myanmar en op Sumatra, is op 30 april jarig.