Entertainment/TV
2025872089
TV

Rob Kemps in eerste uitzending Ik hou van Holland: ’Stiknerveus’

Rob Kemps is in zijn eerste uitzending van het spelprogramma Ik hou van Holland ’stiknerveus’, vertelt de presentator bij de start van het nieuwe seizoen. Kemps neemt het stokje over van Linda de Mol, die besloot haar werk tijdelijk neer te leggen.

„Goedenavond, hartelijk welkom bij dit nieuwe seizoen”, begint Kemps zijn eerste aflevering. „Lekker mopperen en lachen, vooral lachen.” Vervolgens zegt hij dat er een „stiknerveuze presentator” staat. „Zo is het ook.”

De Mol keert zondag na een afwezigheid van meer dan een half jaar terug op de Nederlandse televisie in het programma Miljoenenjacht. De presentatrice besloot in januari haar werkzaamheden tijdelijk neer te leggen nadat naar buiten was gekomen dat haar inmiddels ex-partner Jeroen Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma The Voice of Holland. Rietbergen erkende dat hij ’relaties van seksuele aard’ had met vrouwen die betrokken waren bij The Voice. Linda schortte niet alleen haar tv-taken op, maar stond ook maandenlang niet op de cover van haar blad LINDA.