Nieuws/Entertainment

Rol van superheldin is Loes Haverkort op het lijf geschreven

’Ik vind het lekker om kapot te gaan’

Loes Haverkort
1 / 2

Loes Haverkort

Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Actrice Loes Haverkort sprong een gat in de lucht toen ze werd gecast voor de rol van Frea in de film Redbad, die eind juni in de bioscoop verschijnt. „Meteen toen ik het script las, dacht ik: wanneer maak je zoiets mee in Nederland?”

Loes Haverkort
1 / 2

Loes Haverkort

Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Loes Haverkort zegt dit in een interview inde glossy Style 020, die zaterdag in de regio Amsterdam bij De Telegraaf verschijnt. „Ik hou van nieuwe dingen leren en van fysieke uitdaging. Ik ben heel sportief, boks twee keer in de week en vind het lekker om kapot te gaan. In deze film mocht ik zwaardvechten, paardrijden en ik moest er allerlei choreografieën voor leren. Fantastisch!”

Ze omschrijft Frea als een soort superheldin in de middeleeuwen. „Ze is de vrouw van Redbad, gespeeld door Gijs Naber, maar ze is meer dan dat: een onafhankelijke, sterke vrouw met een eigen verhaallijn. Dat zie je gelukkig steeds meer.”

Bitch in mantelpakje

Lange tijd waren vrouwen volgens Loes ofwel de bitchy zakenvrouw, ofwel het lieve meisje, ofwel de sexy stoeipoes. „Uiteraard is de werkelijkheid veel gelaagder en dat moet je terugzien op het scherm. Niet elke vrouw die een hoge functie heeft, is een bitch die in haar mantelpakje en op hoge hakken op kantoor zit. Ik ken er ook genoeg die lief en sexy zijn en op sneakers naar hun werk gaan.”

Zelf is ze tot nu toe zowel als het lieve meisje als de harde zakenvrouw gecast. „Ik heb het blijkbaar allebei in me. Maar ik ben heel blij dat er meer variatie komt in de film- en televisiewereld. Dat vrouwen niet een flat character zijn, maar een interessant personage.”

Bekijk meer van