Nieuws/Entertainment
2028078
Entertainment

Waylon: ’Nog een keer? Absoluut!’

Waylon werd in 2014 met The Common Linnets tweede op het Songfestival en dit jaar eindigde hij als achttiende. Of hij nog een keer mee zou doen aan het liedjesfestijn? „Absoluut! Daar ben ik eigenwijs genoeg voor.”

De zanger kwam zaterdagavond met een sigaret in de hand en vriendin Bibi aan zijn zijde na de bekendmaking van de uitslag de Altice Arena uit. Direct na het einde van de finaleshow noemde hij zijn behaalde positie „niet verdiend, maar ik had niets anders willen doen dan we hebben gedaan.” „We hadden niet ingezet op de achttiende plek en ook niet gehoopt op de achttiende plek, maar dat is wel wat we hebben gekregen. Ik ben ontzettend trots op wat we hebben gedaan.”

Hij verzekerde niet teleurgesteld te zijn met het resultaat. „Natuurlijk wil je winnen, want je wilt een feestje. Je wilt het Songfestival eindelijk weer eens naar Nederland halen.”

Weinig vernieuwing

Het winnende liedje Toy van Israel noemt hij een terechte winnaar, ’als je van die songfestivalgekkigheid houdt waar we het altijd over hebben’. „Het brengt weinig vernieuwing naar Eurovision. Dat is jammer.”

Nederland moet wat Waylon betreft volgend jaar weer een eigenwijze act sturen naar het Europese liedjesfestijn. „Blijf je ding doen. Zeker wij zouden tolerantie en diversiteit moeten uitdragen.”