Nieuws/Entertainment
2029839882
Entertainment

’Ghislaine Maxwell kan 80 jaar celstraf worden opgelegd’

Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell, de rechterhand van misbruikmiljardair Jeffrey Epstein, kan een celstraf van 80 jaar worden opgelegd als ze deze zomer schuldig wordt bevonden aan alle aanklachten die tegen haar zijn ingediend.

Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell

Er hangt de vermeende madam van Epstein nu al een gevangenisstraf van maximaal 35 jaar boven het hoofd als ze schuldig wordt bevonden aan de zes aanklachten van seksueel misbruik en meineed.

De Britse socialite zit vast op verdenking van het regelen van meisjes voor massages en seks met Epstein en diens entourage. Vorige week dienden federale aanklagers twee nieuwe aanklachten in, waarin ze ook wordt beschuldigd van samenzwering en mensenhandel.

Maxwell zou een 14-jarig meisje op verschillende manieren hebben voorbereid om seksuele handelingen met Epstein uit te voeren, onder meer door haar lingerie en honderden dollars in contanten te geven. De maximale celstraf voor sekshandel van een minderjarige is 40 jaar. Voor samenzwering kan maximaal vijf jaar gevangenisstraf worden opgelegd.

De rechtszaak tegen Maxwell gaat 12 juli van start.