Entertainment/Sterren
2030176196
Sterren

Harry Styles doneert 1 miljoen dollar aan organisatie voor strenge wapenwetgeving

De Britse zanger Harry Styles heeft geld toegezegd aan een organisatie die ijvert voor verantwoord wapenbezit in de Verenigde Staten. Het geld is bedoeld voor het Everytown for Gun Safety Support Fund. De gift van Styles komt na het bloedbad op een school in Uvalde van afgelopen dinsdag.

Styles schreef op Instagram dat hij de opbrengst van zijn Love On Tour doneert aan Everytown. Concertorganisator Live Nation doet ook een duit in het zakje waardoor het bedrag uitkomt op een miljoen dollar.

„Net als jullie allemaal ben ik behoorlijk aangedaan door de recente schietpartijen in Amerika, met als dieptepunt de schietpartij op de Robb Elementary School in Texas”, schreef Styles. „Tijdens onze Noord-Amerikaanse tour zullen we samenwerken met Everytown, de organisatie die zich hardmaakt om wapengeweld te beëindigen.” Hij schreef niet alleen geld te doneren, maar zich ook in te spannen om de standpunten van de organisatie zoveel mogelijk uit te dragen.

Madonna

Eerder riepen Jack White, Brandon Flowers, Taylor Swift, Madonna en Olivia Rodrigo op tot strengere wapenwetten om schietpartijen als in Uvalde te voorkomen.

Afgelopen dinsdag opende een 18-jarige schutter het vuur op de Robb Elementary School, waar kinderen van zeven tot tien jaar lessen volgen. In totaal kwamen 19 kinderen en twee leraren om het leven.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop