Nieuws/Entertainment
2030661675
Entertainment

Bilal Wahib krijgt geen Edison Pop na ophef over Instagramvideo

Bilal Wahib krijgt, anders dan was gepland, zaterdag niet de prestigieuze muziekprijs Edison Pop. Hij zou die krijgen in de categorie Nieuwkomer voor zijn hitsingle Tigers. De Edison Stichting nam dat besluit donderdag naar aanleiding van alle ophef die is ontstaan, nadat Wahib tijdens een livestream een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. Wahib werd woensdag gearresteerd op verdenking van het maken en verspreiden van kinderporno.

De winnaars van de Edison Pop zijn ’enkele weken geleden’ door de jury bepaald. „Door de recente gebeurtenissen heeft de Edison Stichting besloten om geen Edison aan Bilal Wahib toe te kennen”, laat de organisatie achter de oudste muziekprijzen van Nederland weten. „Er wordt dit jaar bij hoge uitzondering dan ook geen Edison Pop uitgereikt in de categorie Nieuwkomer.”

Behalve Bilal, die sinds 2019 muziek maakt en vorig jaar doorbrak met Tigers, waren ook Nana Adjoa en Yssi SB kandidaat voor de prijs voor de beste nieuwe artiest. Welke artiesten dit jaar wel een Edison Pop krijgen toegekend, wordt zaterdagavond bekendgemaakt in een speciale uitzending van het NPO 1-programma Matthijs gaat door. Onder anderen Eefje de Visser, DI-RECT, Akwasi en Typhoon maken in verschillende categorieën kans op de muziekprijs.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop