Entertainment/Sterren
2031257697
Sterren

’3FM voelt zich genaaid’ na vertrek dj’s Hoogendoorn en Van der Lende

Radio-dj’s Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende hebben de overstap gemaakt van NPO 3FM naar Radio Veronica. De transfer is niet geheel onomstreden, aangezien het tweetal onlangs nog intern had toegezegd mee te gaan in de nieuwe plannen van de, kwakkelende, publieke zender.

Hoogendoorn zal vanaf 3 oktober iedere maandag tot en met donderdag in de vroege avond te horen zijn, terwijl Van der Lende op vrijdagavond een programma gaat maken. Tot voor kort hadden beide dj’s nog een prominente plek in de programmering van 3FM. Hoogendoorn stond in de ochtendshow achter de microfoon, Van der Lende nam samen met Eva Koreman de middagshow voor zijn rekening. Afgelopen voorjaar kreeg het drietal van de leiding te horen dat er in de zomer afscheid van hen zou worden genomen.

Een paar maanden later werden Hoogendoorn en Van der Lende echter weer opgenomen in de nieuwe programmering van 3FM. Zo zou Hoogendoorn vanaf 12 september in de middag te horen zijn van 13.00 tot 16.00 uur en kreeg Van der Lende de vroege avond van 19.00 tot 21.00 uur. De naam van Eva Koreman was niet terug te vinden in de nieuwe programmering.

Verbazing

Maar nu zal 3FM dus op zoek moeten naar andere dj’s om de gaten van het vertrokken duo op te vullen. En daar is de leiding naar verluidt niet over te spreken. Ingewijden zeggen tegen het AD dat er intern bij 3FM ’met verbazing wordt gereageerd’ op de overstap van boegbeelden Hoogendoorn en Van der Lende. Volgens de krant zou de zender zich ’genaaid voelen’ door het tweetal.

3FM-zendermanager Menno de Boer – sinds 1 mei in die functie – zegt tegen het ANP geen verklaring te hebben voor het onverwachte vertrek. „De nieuwe programmering is in zorgvuldig overleg met omroepen en presentatoren tot stand gekomen. Ondanks hun eerdere toezeggingen kiezen Sander en Frank nu toch een andere weg. Dat is jammer, maar de blik bij NPO 3FM blijft vooruit gericht.”

’Ontiegelijk blij’

Over zijn nieuwe werkplek zegt Hoogendoorn in een persverklaring: „Veronica voelt als een groep muziekvrienden op een rokerige zolderkamer, omringd door duizenden platen en cd’s. En als er één Sander over de dam is, volgen er meer”, vervolgt hij met een knipoog naar oud-3FM-dj Sander Lantinga, die eerder al van Radio 538 overstapte naar Radio Veronica en ook vanaf 3 oktober op de zender komt.

Ook Van der Lende kijkt ernaar uit om voor Veronica aan de slag te gaan. „Zeg je Frank, dan zeg je livemuziek en dat neemt een belangrijke plek in op de vrijdagavond bij Veronica. Ik ben ontiegelijk blij dat ik straks omringd door al mijn muzikale vrienden, alle nieuwe ontdekkingen en alle oude rotten op Veronica radio kan maken.”