Nieuws/Entertainment
203141944
Entertainment

Zwarte Cross trapt af met mooi weer

Het grootste festival van Nederland opent donderdag de deuren voor 220.000 mensen. De bezoekers krijgen bij de muziekoptredens, theatervoorstellingen en motorcross-shows over het algemeen te maken met prima festivalweer.

De afgelopen dagen is de organisatie druk bezig geweest om op een weiland waar normaal koeien in grazen, een festivaldorpje uit de grond te stampen. De 250 muziekacts en 1000 theaterartiesten worden verspreid over vier dagen, verdeeld over 33 podia.

Voor de vaste bezoekers heeft de festivalorganisatie dit jaar weer verrassingen in petto. „We proberen elk jaar wel wat dingen te veranderen zodat het lekker fris blijft”, zegt organisator Gijs Jolink, de zoon van, tegen ANP Video.

Hoogmis

Zo is er deze editie een heuse kerkdienst met Typhoon. De rapper gaat zondag met Berget Lewis, het ZO! Gospel Choir en samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een hoogmis verzorgen.

Zwarte Cross heeft dit jaar ook een nieuw podium, de Schaterbar – een comedycafé. Daarnaast spelen titanen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen een potje darts op het podium.

Hoogtepunten

De hoogtepunten van het festival zijn de Black Eyed Peas, de Duitse schlagerlegende Heino (80), The Mavericks en The Wailers, de begeleidingsband van reggaelegende Bob Marley. Verder zijn er optredens van onder anderen De Staat, Miss Montreal, de Heideroosjes, Charly Lownoise & Mental Theo en Snollebollekes.

Ook Kjeld Nuis reist af naar Lichtenvoorde. De olympisch schaatskampioen staat in de theatertent om te praten over zijn succes en om vragen te beantwoorden. Brigitte Kaandorp versterkt samen met onder meer Drie Generaties Jan Terlouw en De Speld Live! het theaterprogramma.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd