Entertainment/TV
2032008769
TV

Meer dan 34 miljoen Amerikanen hebben Tiger King gezien

De documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is inmiddels een van de meest bekeken series uit de geschiedenis van streamingdienst Netflix. In de VS hebben de afgelopen twee weken meer dan 34 miljoen unieke kijkers de serie al gezien, meldt Variety.

Daarmee staat Tiger King in de top 3, tussen het tweede (31 miljoen) en derde (36 miljoen) seizoen van hitserie Stranger Things. Ook in Nederland prijkt Tiger King inmiddels doorlopend in de top 3 van best bekeken programma's, al wil de Nederlandse persafdeling van de streamingdienst geen concrete kijkcijfers geven.

De populariteit van de serie verspreidt zich vooral dankzij enthousiaste reacties die kijkers delen op sociale media. De reallife-documentaire is ook regelmatig trending topic op Twitter.

Tiger King wordt geprezen als de 'opvolger' van soortgelijke successeries als Making a Murderer en Don't Fuck with Cats. De reeks vertelt het verhaal van twee tegenpolen: Joe Exotic, de eigenaar van een goedlopend wildpark, en Carole Baskin, de oprichter van dierenrechtenclub Big Cat Rescue. Langzaam maar zeker voert regisseur Eric Goode de spanning op naar een gewelddadige ontknoping.

Veel kijkers stellen dat het bizarre verhaal de cornonacrisis even doen vergeten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop