2032631
Entertainment

Keuken Windsor op scherp voor bruiloft

’Royal chef’ Mark Flanagan

’Royal chef’ Mark Flanagan

De keuken van Windsor Castle gebruikt zaterdag op de trouwdag van de Britse prins Harry en Meghan Markle voornamelijk verse producten uit de regio. Dat heeft chef-kok van Windsor Castle Mark Flanagan gezegd. Wat de gasten precies te eten krijgen, blijft nog geheim tot de grote dag.

’Royal chef’ Mark Flanagan

’Royal chef’ Mark Flanagan

„De dag van de bruiloft is voor ons perfect gevallen. Alle groenten komen net van het land en dat is een aandachtspunt voor ons geweest”, zegt Flanagan tegen The Telegraph. „Het echtpaar wil graag dat we zo veel mogelijk lokale producten in het menu gebruiken en dankzij het recente goede weer gaat dat zeker lukken.”

Volgens Flanagan waren Harry en Meghan zeer betrokken bij het samenstellen van het menu. „Zij hebben het allemaal zelf besloten. We hebben alleen suggesties gedaan”, aldus de chef-kok van Windsor Castle. „Ze hebben alles vooraf geproefd en ze zijn betrokken geweest tot in de kleinste details.”

De keuken staat in ieder geval op scherp, zegt Flanagan. „Alle medewerkers zijn blij dat ze een rol kunnen spelen op de trouwdag. We hebben zelfs telefoontjes gehad van oud-collega’s die wilden weten of we extra ondersteuning nodig hadden.”