2032910
Entertainment

Vrienden geven prins Harry ’te duur’ cadeau

Nog vijf dagen en dan geven prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord. Lees hier al het laatste nieuws in aanloop naar hét royaltyhuwelijk van het jaar.

Geen Apache flypast

Het plan van de militaire kameraden van prins Harry om een flypast te organiseren met Apache-helikopters is afgewezen omdat het te veel gekost zou hebben. Dat schrijf de Daily Star.

Prins Harry was drie jaar lang aangesloten bij het derde regiment van de Britse luchtmacht. In 2012 diende hij enkele maanden in Afghanistan als piloot van een Apache-helikopter.

Zijn maten wilden met zes toestellen een saluut brengen aan het kersverse koppel door laag over Windsor te vliegen. Omdat het zo’n 50.000 euro per uur kost om één toestel te laten vliegen, en de kosten door de belastingbetaler gedragen moeten worden, is het plan afgeschoten. In plaats daarvan krijgen de militairen met wie Harry gediend heeft zaterdag een rol op de grond.

Thomas Markle spijt van kiekjes

De vader van Meghan Markle heeft zich flink laten betalen door de roddelbladen voor een paar 'spontane' kiekjes. Nu dat is uitgekomen, betuigt Thomas Markle spijt over zijn ondoordachte actie.

Volgens Thomas Jr., de broer van de aanstaande bruid, 'schaamt zijn vader zich diep'. Thomas Markle, die in Mexico woont, zou geld hebben ontvangen voor de foto’s die onder meer in de Mirror werden gepubliceerd. Op de afbeeldingen is te zien hoe de 72-jarige Markle zich een nieuw pak laat aanmeten en hoe hij foto’s van zijn dochter bekijkt in een internetcafé.

Volgens The Telegraph neemt het Britse koningshuis de vader van Meghan Markle in bescherming, omdat er gevreesd wordt voor diens veiligheid nu fotografen het Mexicaanse dorpje hebben gevonden waar Markle woont. Welke maatregelen er precies getroffen worden, is niet bekend. Kensington Palace heeft fotografen al eerder gewaarschuwd geen afbeeldingen van Markle en zijn vrouw te publiceren.

Festivalthema en Hawaï-cocktails

De Daily Star schrijft te weten hoe de avondreceptie er zaterdag uit zal zien: het feest voor alleen intimi zou een festivalthema hebben. Er worden cocktails geschonken geïnspireerd op het koppel: apache shooters en frozen strawberry sparkles.

De tweede receptie van de dag is alleen voor familie en goede vrienden. Bij het diner zouden de gasten Zuid-Afrikaans Wagyu-biefstuk voorgeschoteld krijgen, een van de duurste vleessoorten. Behalve de cocktails worden er ijskoude biertjes en champagne geschonken. Volgens een bron van de krant zijn er veel verwijzingen naar festivals en safari’s, twee dingen waar het paar van houden.