Entertainment/TV
2034022936
TV

Recordaantal kijkers voor Arjen Lubach

Arjen Lubach is de tiende reeks van zijn talkshow goed begonnen. De eerste aflevering trok zondagavond op NPO 3 ruim 1,3 miljoen kijkers. De negende reeks, die vorig jaar werd uitgezonden, bleef gemiddeld net onder de miljoen kijkers steken.

Nooit eerder stemden zo veel mensen af op Zondag met Lubach. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het record van Lubach stond op net iets meer dan 1,2 miljoen kijkers voor een uitzending in het achtste seizoen. Het was zondag het vierde best bekeken programma van de dag.

Alberto Stegeman trapte met zijn Undercover in Nederland af met 831.000 kijkers, waarmee hij een prima negende plek in de top 10 bereikte. Zijn programma werd uitgezonden op het tijdslot waarop Linda de Mol de week met Miljoenenjacht nog 1,7 miljoen kijkers trok.

De eerste aflevering van de dramaserie Stanley H., van de NPO die voor Zondag met Lubach op NPO 3 te zien was, hield 766.000 duizend mensen aan de buis gekluisterd. De serie over crimineel Stanley Hillis was daarmee het tiende best bekeken programma van de dag. Stanley H. wordt op de voet gevolgd door de nieuwe SBS-show Het Mooiste Liedje. De eerste aflevering van het door Johnny de Mol gepresenteerde programma wist 731.000 kijkers te boeien.

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van prins Constantijn zond RTL 4 zondagavond de documentaire Constantijn, meer dan een prins uit. Dit programma werd door 624.000 mensen bekeken. De special stond daarmee op plek 14 in de Dag Top 25 van best bekeken programma’s.

De meeste mensen bleven zondag thuis voor de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Wit-Rusland. Bijna 2,9 miljoen thuissupporters zagen Oranje met 2-1 winnen. Het NOS Journaal van 20.00 uur was met ruim 2,7 miljoen kijkers het tweede best bekeken programma van de dag. Expeditie Robinson completeert met ruim 1,6 miljoen kijkers de top drie.