2034348
Entertainment

Hertog van Kent bezoekt militaire begraafplaatsen

De hertog van Kent heeft maandag meerdere militaire begraafplaatsen in Frankrijk bezocht. Edward deed dit in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Gemenebest Oorlogsgraven Commissie (CWGC).

Edward was eerst te vinden Étaples, waar voornamelijk gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog hun laatste rustplaats vinden. Daarna ging hij naar de Britse begraafplaats in Saint-Étienne-au-Mont om de laatste eer te bewijzen aan de 168 Chinese en Zuid-Afrikaanse arbeiders die het Britse leger hebben ondersteund in de Eerste Wereldoorlog. Ook bezocht de neef van koningin Elizabeth Terlincthun British Cemetery in Wimille.

De grootouders van Edward, koning George V en zijn vrouw koningin Mary, bezochten de begraafplaatsen ook ooit. „Deze bijzondere en zeer ontroerende herinneringen aan de menselijke tragedies die zich hier honderd jaar geleden hebben afgespeeld zijn vandaag de dag nog net zo belangrijk als toen mijn grootvader ze bezocht in 1922”, aldus de hertog.

De militaire graven in Frankrijk worden onderhouden door de CWGC. „Als voorzitter van de Gemenebest Oorlogsgraven Commissie is het mijn eer geweest om begraafplaatsen en herdenkingsplaatsen over de hele wereld te bezoeken.”