2035394
Entertainment

Margriet begint met ’plezier en toewijding’

Margriet van der Linden heeft zich voorgenomen haar dagelijkse talkshow ’met veel plezier en toewijding’ te maken. Dat zei ze maandag aan het begin van de eerste M.

„Een nieuw programma. Ik heb me natuurlijk goed voorbereid en mezelf de vraag gesteld: hoe doe je dat nou, zo’n dagelijkse talkshow?” Om antwoord op die vraag te krijgen, vloog Margriet naar de Verenigde Staten. „Ik ben op bezoek gegaan bij mijn vrienden”, zei de presentatrice terwijl foto’s van de Amerikaanse talkshowhosts Jimmy Fallon en Seth Meyers op het scherm verschenen. Vervolgens liet ze beelden zien van haar bezoek aan Meyers’ set.

„Ik heb er veel geleerd: drank en nootjes voor je gasten, een persoonlijk assistent. Dus leuk dat je er bent Thijs”, grapte Margriet naar Thijs Boontjes, die met zijn Thijs Boontjes Dans- en Showorkest de muziek verzorgt van M, dat live wordt uitgezonden vanuit de tv-studio op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. „Maar ik heb vooral geleerd met veel plezier en toewijding een show te maken en dat ga ik doen de komende weken.”

In de eerste aflevering van M bespreekt Margriet de start van een nieuwe reeks Boer zoekt vrouw met cabaretiers Yora Rienstra, Johan Goossens en Kiki Schippers en heeft ze het met schrijver Johan Fretz, kind van Bhagwan-ouders, over de veelbesproken Netflix-documentaireserie Wild Wild Country. Ook schuift Arie Boomsma aan om het over zijn nieuwe boek Fit te hebben en zit songfestivalfan Erik Bolks, die afgelopen weekeinde internationaal het nieuws haalde met zijn kippenoutfit en -imitatie, in de studio.