Nieuws/Entertainment
2036008
Entertainment

’Robin Williams ging meerdere malen over de schreef’

Robin Williams

Robin Williams

Volgens een aantal ex-collega’s van de overleden acteur Robin Williams, zou hij zijn handen niet thuis hebben gehouden tijdens draaidagen. Dit meldt Radar Online. Williams zou meerdere malen ’een grens hebben overschreden met zijn grappen en gedrag’, zo beweert David Itzkoff, die onlangs een biografie over hem uitbracht.

Robin Williams

Robin Williams

Een van Williams’ eerste ’slachtoffers’ was zijn goede vriendin en collega Pam Dawber. „Hij trok al zijn kleren uit en ging naakt tegenover haar staan, terwijl zij probeerde te acteren”, aldus Itzkoff. Dit zou zijn gebeurd tijdens opnames van de populaire serie Mork & Mindy.

Ook regisseur Howard Storm kan zich dergelijk gedrag van Williams nog wel herinneren: „Op een gegeven moment begon hij zich te vervelen en greep hij midden in een scène ineens naar Pams kont of borst. Als we de take dan opnieuw gingen opnemen, zeiden we: Robin, dit staat niet in het script. Dan reageerde hij heel makkelijk met: ’Oh, oké.’”

In de nieuwe biografie, getiteld Robin, doet ook zijn goede vriend Billy Crystal een boekje open over de komiek. „Het ging niet goed met hem, maar hij liet me nooit echt weten hoe het werkelijk ging”, aldus Crystal, die terugblikte op de laatste dagen van Williams, voordat hij in 2014 op 63-jarige leeftijd het leven liet. In mei van dat jaar werd de ziekte van Parkinson vastgesteld bij de acteur, iets wat hem zeer zwaar viel. „Ik heb hem nog nooit zo bang gezien. Hij veranderde plotsklaps van een levendige man in een doodsbang vogeltje”, aldus Crystal.