Nieuws/Entertainment
2036715810
Entertainment

Dochter Liesbeth List maakt afscheidsdocumentaire over moeder

Omroep MAX zendt vrijdag 19 maart, bijna een jaar nadat Liesbeth List overleed, de documentaire Het slotapplaus voor mijn moeder Liesbeth List uit. Het eerbetoon aan de in maart 2020 overleden zangeres is gemaakt door haar dochter, Elisah Baijens.

„Corona verhindert de grootse uitvaart die haar dochter haar had willen geven. Een uitvaart waar alle fans, vrienden en bekenden van Liesbeth haar de laatste eer hadden kunnen bewijzen”, meldt de omroep in een bericht op haar website.

„Gedwongen door de situatie wordt Liesbeth in zeer kleine kring gecremeerd, in de hoop dat Elisah haar moeder later alsnog het grootse afscheid kan geven. In haar zoektocht naar de mogelijkheden voor zo’n afscheid spreekt Elisah vakgenoten, fans en vrienden van haar moeder en herdenken en herinneren ze haar.” Tom Egbers, Typhoon, Frank Boeijen en Albert Verlinde hebben meegewerkt aan de documentaire.

List overleed op 78-jarige leeftijd. Zij ontving in haar carrière verschillende prijzen, waaronder Edisons, een Gouden Harp en de John Kraaijkamp Musical Award. Ze is bekend van liedjes als Heb het leven lief, Te veel te vaak en Kinderen een kwartje en duetten met Shaffy, zoals Aan de andere kant van de heuvels en Pastorale.