Nieuws/Entertainment
2039683231
Entertainment

Bassie en Adriaan krijgen eigen expositie in Museum Vlaardingen

Bassie & Adriaan

Bassie & Adriaan

Bas en Aad van Toor, beter bekend als het populaire kinderduo Bassie & Adriaan, worden de komende zomer in Museum Vlaardingen geëerd met een eigen tentoonstelling. De expositie Een schat aan herinneringen bestaat uit originele attributen en rekwisieten uit de series en foto- en filmmateriaal van hun carrière in en buiten het circus.

Bassie & Adriaan

Bassie & Adriaan

De tentoonstelling is van 15 juli tot 25 oktober 2020 te zien in Museum Vlaardingen, maakten de broers Van Toor maandag bekend. Zij noemen de expositie „een kroon op ons levenswerk.” De expositie is ingedeeld in drie thema’s: The Crocksons (over hun beginjaren in acrobatiek), de live-optredens (waaronder het Circus Bassie & Adriaan) en hun ongekend succesvolle televisiecarrière. Ook krijgen fans een kijkje in het persoonlijke leven van de broers en kunnen ze bij de wall of fame alle awards en onderscheidingen van het kinderduo bewonderen.

Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, van speurtochten tot een stadstour langs diverse opnamelocaties uit de welbekende televisieserie. „Het is prachtig dat we deze bijzondere tentoonstelling tijdens het 100-jarig bestaan van ons museum kunnen openen”, stelt directeur Léanne Salles van het Museum Vlaardingen. „Aad en Bas zijn Vlaardingers in hart en nieren en daar zijn wij als museum heel erg trots op. Het is voor ons dan ook heel bijzonder dat we ze op deze manier kunnen eren en alle fans een plek kunnen geven waar alles te zien en te horen is van de grootste kinderhelden van Nederland.”