Nieuws/Entertainment
2040508
Entertainment

Mr. Probz: ’Je staat altijd op een randje van een diep, zwart gat’

Mr. Probz

Mr. Probz

Lange tijd is het stil geweest rondom Mr. Probz, die in 2013 in één klap bekend werd met zijn single Waves, maar Dennis Stehr, zoals Probz eigenlijk heet, heeft nooit stil gezeten. Hij heeft op het moment zestien verschillende ondernemingen en dompelt zich nog altijd onder in de muziek. Dit alles zorgde wel voor een donkere periode in zijn leven: „Ik viel behoorlijk diep in een zwart gat.”

Mr. Probz

Mr. Probz

„Ik ben best wel vaak zenuwachtig. Alleen weet ik dat het vanuit angst komt, en als ik merk dat ik ergens bang voor ben moet ik het gelijk doen”, vertelt Probz in een intiem interview met Noisey. „Dat kan best een vervelende tic zijn: als ik iets eng vind, spring ik er gelijk in. Horeca, koffietentjes, vastgoed, crypto, verschillende fondsen, bedrijven die nog naar de beurs moeten, een label, studio, fotostudio, productiestudio’s.”

’Je moet springen’

Ondanks de vele ondernemingen die hij heeft, wil Probz benadrukken dat hij bovenal muzikant is. Maar ook als muzikant heeft hij het erg moeilijk gehad. „Een tijdje geleden viel ik behoorlijk diep in een zwart gat, omdat alles wat ik deed tegenstrijdig leek. Als ik zong, wilden mensen dat ik rapte. Als ik rapte, wilde mensen dat ik zong. Mijn creativiteit en inspiratie blokkeerde. Bijna een jaar lang kwam er vrijwel niks uit, tot ongeveer een jaar geleden. Ik heb daarvoor hele enge sprongen moeten maken, je staat altijd op een randje van een diep, zwart gat. En je moet springen, als je denkt dat daar iets ligt dat je verder kan helpen. Nu ben ik op een goede plek. Vrij, happy.”

Probz staat op het punt staat een nieuwe pianobar in Amsterdam te openen, maar hij zou zichzelf niet zijn als hij alweer bezig was met de volgende plannen. „Als ik alles een beetje op orde krijg, en niet meer jongleer met tachtig ballen tegelijk, kan ik me weer volledig focussen op muziek. Ik wil mijn label uitbouwen, commercieel en muzikaal. Een thuishaven bieden voor muzikanten die ik te gek vind. Anderen kansen bieden die ik zelf nooit heb gekregen.”