Nieuws/Entertainment
2040679
Entertainment

Waylon bedankt Nederland voor ESF-avontuur

Waylon tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival

Waylon tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival

Waylon heeft zijn dank uitgesproken voor de eer dat hij Nederland mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In een uitgebreid bericht op Instagram ging hij ook nog even in op het racisme waar hij naar eigen zeggen in Lissabon mee te maken kreeg.

Waylon tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival

Waylon tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival

„Gisteren aan tafel bij Humberto zei hij in de break iets moois tegen me waar ik zelf nog niet bij had stilgestaan. ’Die jongens mochten gezien worden en dat podium heb jij ze gegeven’ waren zijn woorden. Ik realiseerde me dat het voor ’de blanke’ heel normaal is om gezien te worden en tegelijk vond ik het jammer om me dat te realiseren, want het geeft de kern van de pijn weer.” Schrijft Waylon naar aanleiding van zijn televisie-optreden bij RTL over zijn songfestivalavontuur.

Stokje overdragen

Verderop in het bericht bedankt Waylon AVROTROS en Team Waylon. „Bedankt dat jullie een tweede kans hebben gegeven om iets bijzonders neer te zetten en het ambacht muziek een warm hart toedragen”, schreef de zanger, die zichzelf ’een eeuwig ambassadeur voor dit bijzondere festival’ noemt. „Ik ga nu symbolisch het stokje overdragen aan de volgende gelukkige... Misschien wel rapper Boef of Dries Roelvink of misschien wel samen... Wat het ook gaat worden, laten we er met z’n allen achter gaan staan want je weet maar nooit.”

Waylon sluit zijn bericht af met de woorden: „Ik was uw vertegenwoordiger en daar hoefde ik alleen mezelf voor te zijn. Ik dank u.”