Nieuws/Entertainment
2041224577
Entertainment

Rockopera over het leven van de Britse oud-premier Tony Blair

De voormalige Britse premier Tony Blair (67) vormt de inspiratiebron voor een nieuwe rockopera die zal worden opgevoerd in het Londense Turbine Theatre in Battersea Power Station. Komiek Harry Hill is naar verluidt aan boord om songteksten voor de opera te schrijven, met als inspiratie het verhaal van het leven van Blair, melden Britse media.

Hoewel de rockopera gebaseerd is op het leven van de politicus, wordt er gezegd dat het verhaal ’snel en losjes met de feiten’ zal omgaan.

Blair zal de hoofdrol opeisen in de productie, maar bezoekers zullen ook andere personages herkennen die in de loop van het verhaal opduiken, onder wie figuren als de vrouw van Blair, Cherie, prinses Diana en politici als John Prescott en Gordon Brown. De voormalige woordvoerder van Blair, Alistair Campbell, zal ook een rol spelen, samen met de Amerikaanse ex-president George Bush, terrorist Osama Bin Laden en de Iraakse dictator Saddam Hussein.

De opera, getiteld Tony!, maakt deel uit van het MTFestUK 2021 dat plaatsvindt gedurende drie avonden tussen 4 en 6 februari. Blair was van 1997 tot 2007 premier van het Verenigd Koninkrijk.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo