2041312
Entertainment

Gitaar Kurt Cobain gaat naar ex-man dochter

Na een bittere strijd van twee jaar, kiest Frances Bean Cobain nu eieren voor haar geld in de afwikkeling van haar scheiding van Isaiah Silva. Ze heeft hem de gitaar van haar overleden vader Kurt Cobain toegekend, waarop de Nirvana-zanger tijdens de legendarische MTV Unplugged show in 1993 speelde. Zeven maanden na de zelfmoord van Cobain werd het album van deze akoestische sessie uitgebracht. Dit meldt TMZ.

Silva beweerde dat Frances hem de gitaar destijds als huwelijkscadeau had gegeven, iets wat zij altijd heeft ontkend. Toen Frances in 2016 de scheiding aanvroeg van haar man, ging het juridische getouwtrek al snel over het kostbare instrument, dat vanwege de emotionele waarde ook een hoge financiële waarde heeft. Silva wilde van geen wijken weten en beet zich vast in de zaak. Ook vroeg hij de rechter om een alimentatie van 20.000 euro per maand van zijn ex-vrouw.

Door de iconische gitaar aan Silva te geven, is Cobains dochter nu eindelijk af van hem en kan ze door met haar leven. De rechter bepaalde dat ze geen alimentatie aan hem hoeft te betalen en ook het huis waarin de twee samenwoonden, behoort aan haar toe.

Nirvana-fans hebben gemengde gevoelens over het afstaan van Kurts geliefde instrument. Enerzijds begrijpen ze dat Frances verder wil door dit hoofdstuk af te sluiten, anderzijds snappen ze niet waarom ze zo'n bijzonder erfstuk afstaat aan iemand die er duidelijk minder emotioneel mee verbonden is.