Nieuws/Entertainment
2041706326
Entertainment

Metallica stelt tournee uit: James Hetfield naar afkickkliniek

James Hetfield.

James Hetfield.

De tournee van Metallica door Australië en Nieuw-Zeeland is uitgesteld omdat frontman James Hetfield naar een afkickkliniek moet. „Het spijt ons enorm dat we moeten meedelen dat we de tour moeten uitstellen”, schrijven de muzikanten Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo namens de band op Twitter.

James Hetfield.

James Hetfield.

„Zoals jullie waarschijnlijk wel weten worstelt onze broeder James al jaren met verslaving”, schrijft de band. „Hij moet nu, helaas, opnieuw een kliniek in om via een behandelprogramma aan zijn herstel te werken.” Ook in 2004 liet de 56-jarige Amerikaan zich al eens opnemen.

Het spijt de band enorm dat ze de tour moeten uitstellen. De bandleden laten weten dat de tickets worden vergoed en beloven op een later tijdstip, ’wanneer gezondheid en schema het toelaten’, alsnog naar Australië en Nieuw-Zeeland te reizen. „Jullie horen het zodra we meer weten.”

De tour zou op 17 oktober van beginnen en doorlopen tot 2 november. Metallica zou samen met Slipknot optreden. Die band deelt op Twitter mee dat ze het nieuws pas onlangs hebben vernomen. „We laten jullie zo spoedig mogelijk weten wat we gaan doen. Uiteraard denken we nu vooral aan James en Metallica. We gunnen hun het beste.”