Nieuws/Entertainment

Marvel-legende Stan Lee eist 1 miljard

Stan Lee poseert als Spiderman

Stan Lee poseert als Spiderman

Hollandse Hoogte

Stan Lee, de bedenker van onder anderen Spiderman en de Hulk, sleept zijn voormalige mede-eigenaars van POW! Entertainment voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 1 miljard dollar voor het misbruiken van zijn naam en beeltenis.

Stan Lee poseert als Spiderman

Stan Lee poseert als Spiderman

Hollandse Hoogte

Lee beweert dat hij vorig jaar is opgelicht door POW!-CEO Shane Duffy en medeoprichter Gill Champion. Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door het Chinese Camsing International. The Hollywoord Reporter meldt nu dat Lee vindt dat zijn ex-partners hem hebben misleid, waardoor het Chinese bedrijf de exclusieve rechten op zijn beeltenis en naam hebben gekregen.

Daar is Lee het dus niet mee eens. Hij heeft er geen problemen mee dat Camsing de rechten heeft, maar het had van hem niet exclusief gemogen. Volgens hem heeft hij het contract nooit getekend en is er misbruik gemaakt van zijn oogziekte, waardoor hij blind is. Hij stelt dat Duffy en Champion hem hebben voorgehouden dat hij een ander document zou onderteken. In de aanklacht staat te lezen dat er ook vermoedens zijn dat zijn handtekening is vervalst of gekopieerd.