Entertainment/Cultuur
2047776837
Cultuur

Amsterdam Dance Event gaat definitief door

Het Amsterdam Dance Event (ADE) gaat definitief door. De organisatie heeft de afgelopen weken zo’n 350 geplande events verplaatst naar de dag en avond en kan zo binnen de huidige maatregelen doorgaan. De organisatie laat weten opgelucht te zijn dat het overgrote deel van het festival daardoor bevestigd is.

De afgelopen weken kon de organisatie van ADE in samenwerking met de gemeente Amsterdam, clubeigenaren en festivalorganisatoren 250 evenementen op 90 locaties vastleggen. Verwacht wordt dat er in de komende weken nog flink wat evenementen en artiesten aan het programma kunnen worden toegevoegd. ADE vindt nu plaats van 13 t/m 17 oktober, tussen 6.00 uur en middernacht. Honderden artiesten zijn inmiddels bevestigd voor ADE.

„Het doet ons, ondanks de beperkingen, goed dat ADE op deze manier de sector kan helpen ondersteunen na een moeilijke periode en dat we gezamenlijk laten zien hoe veerkrachtig we als industrie zijn”, laat de tweekoppige directie van ADE, Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis, weten in een verklaring.

Het Amsterdam Music Festival (AMF), het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event, maakte eerder al bekend dit jaar definitief niet door te gaan. Normaal wordt het AMF in de Johan Cruyff Arena bezocht door zo’n 35.000 mensen.