2047999
Harry & Meghan

Daklozen Windsor verwachten gulle toeristen en weigeren onderdak

Nog twee dagen en dan geven prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord. Lees hier al het laatste nieuws in aanloop naar hét royaltyhuwelijk van het jaar.

Daklozen hopen op goudmijn

Hoewel de daklozen in Windsor deze week een bed aangeboden hebben gekregen, kiezen veel van hen ervoor het aanbod af te slaan. Ze zijn bang om inkomsten mis te lopen.

The Ark Project, een liefdadigheidsorganisatie, rijdt deze week met een dubbeldekker bus door Windsor. Binnenin zijn tien bedden en een keuken om warm eten te bereiden.

De organisatie is al een half jaar actief in Windsor; de bus rijdt sinds deze week en claimt de daklozen te willen helpen. Dat aanbod is door veel afgeslagen. Ze vrezen dit weekend veel geld mis te lopen, als het hele stadje volstroomt met bruiloftstoeristen.

The Ark Project rijdt deze week met een dubbeldekker bus door Windsor om daklozen te voorzien van warm eten en onderdak.

The Ark Project rijdt deze week met een dubbeldekker bus door Windsor om daklozen te voorzien van warm eten en onderdak.

Siri, vertel eens wat over de verlovingsring...

Alexa, wie is die man met bril en gouden hoed? Siri, wie gaat Meghan Markle naar het altaar begeleiden?

Wie zaterdag voor de buis gekluisterd zit voor het huwelijk, kan bij triviale vragen zijn of haar telefoon of HomePod inschakelen.

De digitale assistenten van Google, Amazon en Apple hebben hard gestudeerd op weetjes over prins Harry, Meghan Markle, aartsbisschop Justin Welby en het koningshuis.

Sinds november, toen het huwelijk werd aangekondigd, zijn de algoritmes gevoed met feiten. Zo kan Alexa van alles vertellen over de verlovingsring die Harry voor Meghan liet maken. Ook weten de digitale assistenten te vertellen hoe laat het huwelijk begint.

Helaas is de informatie nog niet compleet. Op de vraag of Meghan Markle een prinses wordt na het huwelijk, antwoordt Alexa: „Ik weet het niet zeker.„ Google Home zegt „Sorry, ik begrijp het niet”, en Siri laat weten: „Ik heb iets op het web gevonden”, met daarbij een link naar een filmpje, waarin wordt verteld dat Meghan ’een jonkvrouw’ wordt.

Onvoorspelbaar element

Catherine met prinses Charlotte op het huwelijk van Pippa Middleton.

Catherine met prinses Charlotte op het huwelijk van Pippa Middleton.

Met een team van tien bruidsmeisjes en -jonkers in de leeftijd van twee tot zeven jaar heeft het koppel een onvoorspelbaar element in de ceremonie gebracht. Zal dat wel goed gaan?

De Britse krant The Times maakt een vergelijking met eerder bruiloften: prins William en Catherine hadden ’slechts’ zes bruidskindjes, prins Charles en Diana zeven – van wie er vier ouder dan tien jaar waren.

Prins George en prinses Charlotte, de oudste twee kinderen van William en Catherine hebben al ervaring. Vorig jaar mochten ze al acte de présence geven toen hun tante, Pippa, trouwde.

Overigens was dat optreden voor George niet een al te groot succes. Terwijl hij buiten de kerk stond te wachten op het bruidspaar, werd hij toegesproken door zijn moeder voor klaarblijkelijk ondeugend gedrag. Vlak voor de ceremonie barstte hij in tranen uit.