2048005
Entertainment

Portia de Rossi stopt met acteren

Portia de Rossi

Portia de Rossi

Het vijfde seizoen van Arrested Development is de laatste acteerklus van Portia de Rossi. Dat verklaarde de actrice woensdag in de talkshow van haar echtgenote, Ellen DeGeneres.

Portia de Rossi

Portia de Rossi

Portia, die eigenlijk Amanda Rogers heet, was eigenlijk al gestopt met acteren nadat ze uit Scandal geschreven werd, liet ze weten. „Ik heb de beslissing al achttien maanden geleden gemaakt. Ik heb toen de makers van Arrested Development gebeld om ze uit te leggen dat als er een vijfde seizoen kwam, ik niet mee zou doen, omdat ik stopte met acteren. Ze leken heel begripvol, we hadden een prettig gesprek. En toen schreven ze me in vijf afleveringen”, lacht de actrice.

De Australische begon begin jaren negentig met acteren en werd bij het grote publiek bekend als Nelle Porter in Ally McBeal. Naast haar vaste rollen in Arrested Development en Scandal was ze ook een tijdlang te zien in de sitcom Better Off Ted.

De 45-jarige wil zich nu storten op de kunstwereld. Ze richtte onlangs General Public op, een bedrijf dat 3D-replica’s maakt van kunstwerken. Portia en Ellen zijn zelf kunstverzamelaars, wat de oud-actrice inspireerde kunst toegankelijker te maken. „Ik voelde me schuldig dat alleen mensen als Ellen en ik kunst kunnen kopen”, zei ze onlangs in Architectural Digest. „Ik dacht dat er toch een manier moest zijn om schilderijen met mensen te delen die dezelfde ervaring willen die wij in onze bevoorrechte positie ook hebben.”