Nieuws/Entertainment
2048462
Entertainment

’Patty Brard is nu een stuk minder verward’

Patty Brard

Patty Brard

De curator die woensdagavond in de talkshow van Jeroen Pauw door Patty Brard verweten werd verantwoordelijk te zijn voor veel ellende in haar familie, heeft daarop gereageerd in Quote.

Patty Brard

Patty Brard

Volgens Marc Udink heeft hij zijn werk goed gedaan, door ervoor te zorgen dat met behulp van de fans en de media er zoveel opbrengsten kwamen, dat uiteindelijk alle schulden werden voldaan.. „Dat lukt slechts in 1 % van de faillissementen. Zo kon mevrouw Brard met een schone lei beginnen aan de rest van haar leven.”

Toch is Patty Brard hem geenszins dankbaar voor zijn inspanningen destijds. Ze houdt hem verantwoordelijk voor ’heel veel ellende in mijn familie’. Dat komt volgens haar omdat een curator meer verdient naarmate zijn werk langer duurt. „Daarom heeft hij mij tien jaar lang gepijnigd.” Ook neemt ze het hem kwalijk dat hij tegen haar dochter Priscilla gezegd zou hebben: ’Ik weet niet waar jij vanavond slaapt, maar hier niet. Want jij hebt morgen geen huis meer’.

Het faillissement van Patty Brard van 25 jaar geleden, met een schuld van naar eigen zeggen 2,7 miljoen euro overhield, werd onderwerp van gesprek in de talkshow omdat het ook besproken wordt in het tv-programma BN’ers in Therapie, waar Bard aan meedoet.

Zelfdestructief

De curator reageert donderdag in Quote. Hij kan zich best voorstellen dat het faillissement van destijds de tv-persoonlijkheid een trauma heeft opgelegerd. „Vanzelfsprekend was het faillissement ook voor mevrouw Brards familie een aanzienlijke belasting.” Voor de ellende daarvan voelt hij zich niet verantwoordelijk. „Een curator is natuurlijk niet de oorzaak van een faillissement. Het is de failliet die te veel schulden heeft gemaakt en dat moet de curator achteraf oplossen.”

Volgens Udink is het Brard overigens goed gelukt haar leven weer op te pakken. „De Patty Brard die ik nu zie, is een stuk minder verward en zelfdestructief dan 25 jaar geleden.”