Entertainment/Royals
2049284958
Royals

Britse prinsessen Beatrice en Eugenie samen op bezoek bij veteranen

De Britse prinsessen Beatrice en Eugenie hebben deze week samen een bezoek gebracht aan Royal British Legion Industries (RBLI), een organisatie die zich inzet voor Britse veteranen. Dat onthulde Eugenie vrijdag op Instagram.

De RBLI biedt onder meer zorg en arbeidsbemiddeling aan veteranen. De dochters van prins Andrew en Sarah Ferguson spraken met enkele veteranen die zijn geholpen door het goede doel. Eugenie voegde daaraan toe dat ze ook een bezoek hebben gebracht aan het Queen Elizabeth Court, een faciliteit voor begeleid wonen. „Ik ontmoette daar Vi, die me vertelde dat ze mijn overleden grootmoeder diende, wat me zo trots maakte.”

Het bericht van Eugenie komt op de dag dat de wapenstilstand van 11 november 1918 wordt herdacht. Daarmee kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog. De prinsessen droegen om die reden tijdens het bezoek ook een speldje van een rode klaproos. Met dat symbool worden oorlogsslachtoffers in het Verenigd Koninkrijk en andere delen van het Gemenebest herdacht.