Entertainment/Royals
2053288915
Royals

Prinses Delphine was niet verrast toen ze hoorde dat Albert haar vader is

Prinses Delphine

Prinses Delphine

Prinses Delphine (53) van België was niet verrast toen ze op 17-jarige leeftijd hoorde dat koning Albert haar vader is. Haar moeder Sybille de Selys Longchamps, die jarenlang een affaire met Albert had, zegt dat haar dochter niet in shock was toen ze haar het nieuws vertelde.

Prinses Delphine

Prinses Delphine

Dat vertelt Sybille in de eerste aflevering van de driedelige docuserie Delphine: mijn verhaal die woensdag werd uitgezonden op Eén.

Albert, die van 1993 tot en met 2013 koning was van België, wist dat Delphine zijn buitenechtelijke dochter was maar kwam slechts als ’goede vriend’ vaak over de vloer. Delphine mocht hem graag en vond het daarom niet erg om te horen dat hij haar vader was.

Dat nieuws kreeg ze te horen in haar favoriete restaurant in Londen. „Ze was niet verrast of in shock. Ze voelde het vast aan”, blikt Sybille terug. „Ik vond het geweldig”, zegt Delphine zelf. „Niet om wie hij was. Het maakte me niets uit dat hij een prins was; ik hield van zijn karakter. Het was juist makkelijker geweest als hij geen prins was geweest, dan had ik me niet hoeven te verstoppen.”

Vorig jaar werd Delphine officieel erkend als de buitenechtelijke dochter van de koning. Sindsdien is ze ook officieel prinses.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop