Entertainment/Gossip
2056529748
Gossip

Nieuwe advocaat Britney Spears zet de aanval in

Britney Spears

Britney Spears

Het nieuwe juridische team van Britney Spears gaat aanvallend te werk om de vader van de zangeres zo snel mogelijk te ontslaan als curator. Dat heeft advocaat Mathew Rosengart maandag na een zitting bij de rechtbank in Los Angeles aan aanwezige Amerikaanse media laten weten.

Britney Spears

Britney Spears

Rosengart bedankte in een korte toespraak Spears ’voor haar moed en haar kracht’, de rechter voor haar medewerking en de fans van de zangeres voor hun #FreeBritney-campagne. Hij eindigde met de woorden: „Tenslotte wil ik nog zeggen dat, zoals ik ook vorige week in de rechtbank heb verkondigd, mijn kantoor en ik strijdbaar en voortvarend aan de slag gaan met een petitie om Jamie Spears te ontslaan, tenzij hij eerder opstapt.”

Spears sprak zich vorige maand voor het eerst uit over de al dertien jaar durende curatele die startte toen ze in 2008 werd opgenomen in een psychiatrische instelling. Vorige week vroeg ze de rechter toestemming haar eigen advocaat te kiezen in plaats van de door de rechtbank toegewezen raadsman die haar de afgelopen jaren bijstond. Ze herhaalde daarbij ook het verzoek haar vader Jamie te mogen ontslaan als haar toezichthouder.